Blueberrycake
Botten
120 g mörk choklad
100 g smör
2,5 dl socker
1,5 msk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg
1,5 dl mjöl
Blåbärsmousse
5 gelatinblad
250 g blåbär
3 äggulor
1 dl florsocker
2 dl gräddfil
3 dl vispgrädde
Smält smör, tag kastrullen ifrån plattan och rör ner chokalden i bitar så att den smälter. Tillsätt socker, salt och vaniljsocker. Tillsätt ett ägg i taget och vänd till sist ner mjölet. Smöra en form på 24 cm. Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och klä botten. Häll i smeten och grädda i 175 gr i 20-25 min.
Lägg gelatinblad i kallt vatten i minst 5 min. Koka upp blåbären, tag av ifrån plattan och rör ner de urkramade gelatinbladen. Vispa äggulor och florsocker pösigt och blanda med blåbären. Blanda i gräddfilen. Vispa grädden lätt och rör ner den. Häll smeten på den kalla kakan. Kyl i minst 5 h. Dekorera med färska blåbär.
Easy as that! :)




Shit så gott det ser ut!!! :)
Mummms !
Gud så härligt med recept! MUMMS
Underbara bilder!
snacka om att jag blev lite hungrig nu...haha
Yummy! Looks really delicious!
Du är verkligen duktig på att baka!
Sååå fräscha bilder! :) mumms
Sååå fräscha bilder! :) mumms
Så gott det ser ut! Blev också hungrig nu! haha
Jätte fin bild på bomman!
*blomman
Mumms så god den ser ut!
Åh jag älskar blåbär! Tårtan ser verkligen musig ut! :=)
Fin blogg du har :) hoppas du får en trevlig helg!
Gud vilken fin blogg du har!
Kolla gärna mitt senaste inlägg med lite inspiration till vinterjackor :)
Ha en bra dag!
mums!!
sv- det var super gott! :)
Vad heter du på instagram? Puss <3
Så gott det ser ut! :)
Mumms ! Vill också ha blåbärtårta nu! :P
Gott det ser uT! :) mumms
Muuuums!
Den ser verkligen jättegod ut!!
lovely blog :))